graphicanews

Ειδήσεις

AGFA Offset Solutions

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AGFA Offset Solutions

την 5 Απριλίου, 2023

Ο όμιλος εταιρειών AURELIUS ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς του τμήματος AGFA Offset Solutions από τον όμιλο AGFA-Gevaert.
Η εξαγoρά που είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2022 (περισσότερα εδώ) ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έναντι 92 εκατ. Ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης δήλωσε σε ανακοίνωσή του πως το τμήμα Offset αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους προμηθευτές λύσεων προεκτύπωσης στον κλάδο της εκτύπωσης Offset. Το οικονομικό έτος 2022, η Agfa Offset Solutions απέφερε έσοδα 779 εκατ. ευρώ, τα οποία μεταφράζονται σε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς περίπου 20%.

Σύμφωνα με άρθρο του Printweek, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Agfa, Pascal Juéry, περιέγραψε την πώληση του τμήματος Offset Solutions ως: «Ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μετασχηματισμού μας». Είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους της Offset Solutions για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την πιστότητά τους όλα αυτά τα χρόνια και να τους ευχηθώ ότι καλύτερο στο μέλλον.[…] Με τη σειρά της, αυτή η συμφωνία, θα επιτρέψει στην Agfa να επικεντρωθεί σε άλλα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς, κάτι που είναι κρίσιμο για τη μελλοντική μας επιτυχία»

Από εδώ και στο εξής, το τμήμα Agfa Offset Solutions αλλά και τα προϊόντα που θα εμπορεύεται στην αγορά θα φέρουν νέο όνομα το οποίο είναι: ECO3.

ECO 3